9 Resepi Shaklee ESP Menjadi Pujaan

Salam hari Sabtu semua pembaca DetoxBah.com. Terima kasih kerana sudi mengunjung blog DetoxBah yang belum setahun jagung ini. Hari ini, saya ingin kongsikan 9 resepi Shaklee ESP yang menjadi pujaan ramai. Caranya sangat mudah, cuma perlukan blender/pengisar dan bahan bahan sahaja. Selamat mencuba!

1 hidangan Shaklee ESP bersamaan dengan 3 sudu besar serbuk ESP dengan segelas air atau susu atau minuman kegemaran anda.

*Greek yogurt vanilla rendah lemak boleh diganti dengan yogurt biasa yang ada di supermarket berdekatan dengan anda

Resepi 1 – Kale Booster Smoothie

Mesti rasa rimas bila nampak perkataan Kale kan? Di mana mau cari Kale di Malaysia ni? Kale boleh dapatkan di kedai-kedai sayur organik. Dan sebenarnya Kale hampir boleh disamakan dengan Sayur Kailan Kerinting. Kenalkan? Sayur kailan atau brokoli cina yang selalu masak campur bawang putih tu. Pakai kailan pun boleh. Jangan lupa cuci dahulu sayur itu ya?

Bahan-bahan:
1/2 cawan Greek Yogurt
1 cawan Kale/Kailan Kerinting
1/2 cawan Mangga
1 hidangan Shaklee ESP

Resepi_ESP_03

Resepi 2 – Strawberry Lemonade Shake

Bahan-bahan:
3 sudu besar Shaklee ESP
1 cawan Strawberi
1 cawan Greek yogurt vanilla rendah lemak
1 sudu besar jus lemon
Tambah ais ikut kesukaan anda

Resepi_ESP_04

Resepi 3 – Mangosteen Energizer

Bahan-bahan:
3 sudu besar Shaklee ESP
1 cawan jus manggis
1/2 potong betik
ais mengikut kesukaan anda

Resepi_ESP_01

Resepi 4 – Summer Strawberry Basil Smoothie

Bahan-bahan:
1 cawan Greek yogurt vanilla rendah lemak
5 hingga 6 daun Basil
1 sudu besar jus limau segar
1 hidangan ESP

Resepi_ESP_02

Resepi 5 – Shaklee Mango Smoothie

Bahan-bahan:
3 sudu besar Shaklee ESP
1 biji mango kecil
1 cawan susu rendah lemak
Ais jika suka

Resepi_ESP_05

Resepi 6 – Vitamin C Booster Smoothie

Bahan-bahan:
3 sudu besar Shaklee ESP
1 cawan strawberi
1/2 cawan jus oren
1/2 cawan susu tanpa/rendah lemak
Ais mengikut kesukaan anda

Resepi_ESP_06

Resepi 7 – Protien & Fiber Rich Smoothie

Bahan-bahan:
1 cawan susu
1 cawan buah mengikut kesukaan anda (beku)
1 hidangan Shaklee ESP
4 sudu makan biji flax
Ais mengikut kesukaan anda

Resepi_ESP_07

Resepi 8 – Banana Oat Protein Smoothie

Bahan-bahan:
3 sudu besar Shaklee ESP
2 sudu besar Oat
1 biji Pisang
1 cawan Susu Rendah Lemak
1 cawan ais (jika suka)

Resepi_ESP_08

Resepi 9 – Beauty Mango Smoothie (Kegemaran saya!)

Bahan-bahan:
1/2 Mangga yang sudah masak
1 paket Shaklee Collagen Powder
3 sudu besar Shaklee ESP
3 sudu besar Shaklee Performance
250ml air sejuk

Resepi_ESP_09

Jangan lupa share rasa dia nanti ya? Kalau ada testimoni lepas amal Shaklee ESP pun jangan segan silu comment. Jumpa esok lagi.

 

img_0023
32 Kelebihan Shaklee ESP

Girllyen Marcie (#Focus369)
Your Trusted SID
Pengedar Shaklee
Seluruh Malaysia
Tel: 0168128716
Email: detoxbah@gmail.com
FB: Facebook Page
Instagram: DetoxBah Instagram

* Walaupun produk-produk ini banyak memberikan manfaat, tapi produk produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

 

Advertisements

About Girllyen

I started blogging since the year 2005. For fun and a place where I could express or let go my act of anger in different form of violence. Well, I'm not good at bad thing though. I found that life has it own purpose, so I go serious on photography by managing a few events, create a great team and enjoying our artsy stuff. Come to Social Media era where smartphones control over the civilization, blogging seems to be one of the ancient days of the internet days. Thanks to Google, we still enjoy doing it and here I am talking about Life, Art and Healthy Living. Not to forget about the joy of travelling and how to earn a living by spreading the goodness of being healthy. Hope you have a very fruitful blog walk here and thank you so much for keep inspiring and supporting my blog. Hugs & Love, Girllyen Marcie

7 Responses

  1. idachaloword

    Wahh.. semua resepi best.
    Tapi kakda is pemalas. Kakda lagi suka bancuh dengan air suam, shake pastu minum sampai habis.hahaha

    Like

  2. Wahhhh sedap pulak tgk resepi esp tu semua… Tapi kalau mcm collen ni yg tak berapa nak rajin, bancuh dgn air suam jak.. Kadang² campur dgn milo.. Or bancuh dgn air sejuk… Sedap gakkkk😊😊

    Like

  3. ruzidah83

    memang nampak sedap semuanya..kalau rasa-rasa tak boleh nak telan esp plain macam tu je, bolehlah cuba buat cara diatas. Konfirm boleh habis dan nak lagi.

    Like

  4. Saya punya fav alwaysssss Banana Oat tu. Gila sedappp. Kalau add kurma lagi, perghhhh.. pastu tambah chia seed. Terus kenyang gila 😁😁 full of nutrient & fiber gittew.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s