3 Kelebihan Detox Dengan Shaklee

Mesti kamu pernah dengar iklan yang berbunyi macam ini..

“3 hari turun 3 kg, tidak perlu bersenam, tidak perlu diet”

Hati hati sebab ia mungkin mengandungi anti obesity drug yang biasanya digunakan oleh doktor untuk pesakit yang mengalami obesiti yang tidak terkawal.

Bahayanya Malaysia ni, orang mudah terpengaruh dengan ubat ubatan yang ‘short cut’ lepas tu sengsara di kemudian hari. Kalau kerugian duit, boleh dicari balik. Tapi kalau penyakit yang mendatang, menyusahkan diri.

Malaysia memang negara yang paling obese di Asia Tenggara, hampir separuh Malaysian ni obese. Tengok keluarga sendiri saja, berapa orang yang obese? Kalau semua normal, bagus!Itu maksudnya kamu adalah antara keluarga yang mengamalkan pemakanan sihat dan kerap bersenam.

Yalah, zaman sekarang ni berlainan dengan nenek moyang kita dulu. Biarpun bangun pagi makan nasi putih, minum kopi, tapi awal pagi juga diorang sudah pigi toreh getah, berkebun, balik makan lepas tu sambung lagi pungut getah, yang perempuan pun cuci kain pakai tangan kalau yang mau jalan jauh sikit lagi p sungai, nah berapa sudah kalori hilang? Kita? Kedai seberang jalan pun mau start enjin kereta bawa p sana. Angkat beras dari parking pigi rumah tingkat 3 pun sudah mengeluh. Jangan mimpilah tiada penyakit datang kalau gaya hidup pun sudah begini.

Kelebihan Shaklee adalah mengajar kita mengubah cara hidup kepada yang lebih baik. Kalau baik pemikiran kita, yang baik baik sajalah yang akan datang. Apa yang saya belajar waktu program Detox Shaklee.

1) Bersenam – Especially yang selalu turun kerja terus duduk ofis, sampai lunch pun kadang kadang skip. Macam mana sibuk pun kerja kita, tiada guna kalau memakan diri di kemudian hari. Kesihatan kita adalah asset penting, sebab kalau badan tidak berfungsi dengan baik, kerja pun tidak produktif apa lagi dengan aktiviti seharian. Luangkan masa at least 30minit setiap hari. Tidak susah sebenarnya, 10 minit pagi, 10 minit tengahari, 10 minit petang pun boleh, janji bersenam.

2) Amalkan pemakanan sihat – Walaupun minum Vivix sampai 10 botol 1 bulan, tidak bermakna hidup 100 tahun kalau tidak amalkan pemakanan sihat. Imagine makan daging saja tiada sayur, macam mana sistem penghadaman mau bekerjasama.

3) Elakkan Malnutrisi – Makan banyak tapi kenalah ada kualiti. Kalau makan manis lebih banyak dari yang sepatutnya, Diabetes datang, makan banyak berlemak, Obesiti yang berkunjung, maka dengan itu amalkan makanan yang seimbang. Itulah sebabnya Detox ini penting untuk buang toksin yang akan menjadi racun dalam badan kita.

Shaklee sudah banyak ubah kehidupan seharian saya. Begitu jugalah harapan saya dengan keluarga. Harap kita semua mampu mengubah gaya hidup kita dengan lebih sihat.

promotion_201705_Detox_SaladContainer_MS

Contact saya untuk daftar secara esklusif.

Girllyen Marcie (#Focus369)
Your Trusted SID
Pengedar Shaklee
Seluruh Malaysia
Tel: 0168128716
Email: detoxbah@gmail.com
FB: www.facebook.com/detoxbah
Instagram: www.instagram.com/detoxbah

Advertisements

About Girllyen

I started blogging since the year 2005. For fun and a place where I could express or let go my act of anger in different form of violence. Well, I'm not good at bad thing though. I found that life has it own purpose, so I go serious on photography by managing a few events, create a great team and enjoying our artsy stuff. Come to Social Media era where smartphones control over the civilization, blogging seems to be one of the ancient days of the internet days. Thanks to Google, we still enjoy doing it and here I am talking about Life, Art and Healthy Living. Not to forget about the joy of travelling and how to earn a living by spreading the goodness of being healthy. Hope you have a very fruitful blog walk here and thank you so much for keep inspiring and supporting my blog. Hugs & Love, Girllyen Marcie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s