7 Perbezaan Produk Shaklee Yang Tidak Ada di Syarikat Lain

Shaklee adalah jenama dipercayai di dalam industri suplemen tambahan. Selama lebih 100 tahun Shaklee telah menerajui masa, inovasi melalui sains dan telah mencipta suplemen mampu dimiliki yang paling tulen dari sumber semulajadi dan paling maju dari segi teknologi dan terbukti secara klinikal.

Tidak ada syarikat seumpamanya yang dapat menandingi pencapaian Shaklee dari segi inovasi saintifik dan terbitan kajian klinikal keatas produk yang dicipta dan dipasarkan.

Lebih 125 kertas kerja saintifik telah diterbitkan. Malahan lebih 100 artikel-artikel ini telah diterbitkan dalam peer-review scientific journal termasuk Journal of the American Medical Association, The New England Journal of Medicine dan beberapa jurnal lagi.

vitalea-vitalized-minerals-multivitamin-shaklee
Pengasas Shaklee – Dr. Forrest C. Shaklee

Setiap produk yang dihasilkan oleh Shaklee harus melalui 4 proses ini:

 • Kajian santifik dan rasionalisasi (Scientific review and rationale)
 • Penilaian daripada penyelidikan pihak ketiga terbaik dunia (Assessment of world-best third-party research)
 • Kajian klinikal bebas di university-universiti terkemuka (Independent clinical studies at leading universities)
 • Perbincangan dengan Lembaga Penasihat Saintifik yang terkenal (Consultation with our renowned Scientific Advisory Board)

Sebelum produk Shaklee memasuki pasaran, ia mesti lulus 5 ujian ini:

 • Mengandungi bahan-bahan mentah daripada sumber yang sangat tulen dan semulajadi.
 • Menyediakan dos yang tepat bagi setiap kandungan utama.
 • Dicipta agar dos yang dijanjikan dapat diperolehi secara konsisten.
 • Mempunyai prestasi melebihi piawaian farmaseutikal yang ditetapkan oleh industri.
 • Melalui ujian sebelum dan selepas pembuatan melangkaui apa yang ditetapkan oleh industri.

Perbezaan Shaklee

 1. Lebih 350 ujian saringan bahan berbahaya dijalankan bagi setiap bahan botanikal baru.
 2. Lebih 100,000 ujian kualiti dijalankan setiap tahun.
 3. Lebih 250 ujian racun perosak dijalankan menjangkaui piawaian farmaseutikal yang digariskan oleh United States Pharmacopeia (USP).
 4. Lebih 125 terbitan saintifik bertulis dan dibentangkan.
 5. Pengguna Shaklee selama 20 tahun dikaji dalam Landmark Study dan didapati menunjukkan kesihatan yang lebih baik berbanding mereka yang tidak mengamalkan suplemen.
 6. Dikilangkan pada gred farmaseutikal.
 7. Tidak sesekali menjalankan ujian terhadap haiwan.

Kajian Klinikal

Sejak 30 tahun lalu, penyelidikan saintifik telah menjadi telah menjadi sebahagian daripada strategi korporat Shaklee. Komitmen dalam menjalankan penyelidikan saintifik dan klinikal inilah yang telah membezakan Shaklee dengan pesaing dan telah melahirkan lebih daripada 125 laporan saintifik dan diterbitkan untuk jurnal saintifik bagi rujukan para saintis yang mengiktiraf produk Shaklee selamat digunakan dan berkesan.

Rata-rata syarikat mendakwa bahawa produk mereka berkesan, tetapi di Shaklee, ianya dibuktikan. Ianya semulajadi, berkesan dan proven.

Sejarah Kejayaan Shaklee

 1. Forrest C Shaklee membangunkan Vitalized Minerals, multivitamin pertama di dunia.
 2. Shaklee memperkenalkan Basic-H Concentrated Organic Cleaner, salah satu pencuci boleh dibiodegrasi dan tidak bertoksik yang pertama.
 3. Forrest C Shaklee mencipta Protein Segera iaitu salah satu rumusan pengasingan protein soya pertama di dunia.
 4. Shaklee memperkenalkan Vitamin C berasaskan tumbuhan yang pertama di dunia yang mempunyai sistem pembebasan terkawal yang mampu kekal selama 5 jam di dalam darah.
 5. 121 medal yang membuktikan meningkatkan prestasi atlet dan explorer.
 6. Dipilih oleh NASA pada tahun 1993 untuk membangunkan dan membekalkan minuman penghidratan semula AstroAde mengikut keperluan angkasawan yang digunakan sehingga ke hari ini.
 7. Pada tahun 2000, Shaklee menjadi syarikat pertama dunia yang memperolehi pensijilan Climate Neutral kerana mengimbangi sepenuhnya pembebasan CO2 di mana ia menghasilkan impak sifar bersih pada alam sekitar.
 8. Shaklee memperkenalkan satu daripada formula keimunan penggalak interferon pertama di dunia yang dinamakan NutriFeron.
 9. Kajian terbesar Landmark Study terhadap pengguna suplemen yang dijalankan dengan gabungan pengkaji daripada UC Berkeley School of Public Health menunjukkan bahawa mereka yang mengambil suplemen Shaklee memiliki kesihatan yang lebih baik berbanding mereka yang tidak mengambil suplemen ataupun mengambil suplemen jenama lain.
roger-barnett-presentation-on-10-days-to-amazing-shaklee-corporation-25-638
Inovasi Shaklee selama 100 tahun yang terhasil melalui komitmen Saintis Shaklee.

Fakta di atas membuktikan Shaklee bukan sekadar menjual produk kesihatan malahan memastikan setiap produk yang dipasarkan memberi manfaat kesihatan kepada penggunanya.

Kini anda tidak perlu ragu-ragu untuk menjadikan Produk Shaklee regimen kesihatan seharian anda. Shaklee dijamin SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.

Hubungi saya, Pengedar Shaklee anda untuk konsultasi kesihatan dan info lanjut berkenaan Produk Shaklee dan Peluang Perniagaan.

Girllyen Marcie
Shaklee ID: 1069806
016.812.8716
detoxbah@gmail.com
Pengedar Bebas Shaklee
Sabah Sarawak

About Girllyen

Follow your passion, not your paycheck. Enjoy fairy tales, but make history by living in the reality. This is about my story on how I keep surviving in the real world. Cheers to another thousand years! Please be reminded that my blog content is written in English & Malay in casual way.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s