3 Sebab Kenapa Saya Pilih Shaklee

1) Shaklee Lain Daripada Yang Lain

Seperti orang lain, saya sendiri tidak lari daripada mindset MLM ini sama seperti Skim Cepat Kaya atau Sistem Pyramid. Saya pernah juga join Avon, Elken, CNI, Amway dulu semata-mata untuk mendapatkan harga member atau promosi bulanan. Adalah saya dengar yang kalau buat business MLM ni, memang boleh kaya raya. Entahlah betulkah tidak, sebab ada juga MLM yang entah apa nama, hari ini bagitau untung ribu ribu tapi esok lusa dia cerita menyesal loan ribu ribu. Mana satu yang betul pun saya tidak faham. Pasal itu saya jadi Anti MLM, MLM tu bukan short form untuk MALAM tapi Multi Level Marketing di mana orang salah anggap yang sistem piramid itu menguntungkan orang atasan sahaja. Mungkin bagi MLM brand lain, tapi tidak di Shaklee, itulah menjadi salah satu sebab kenapa saya pilih Shaklee.

2) Shaklee Terbukti Berkesan

Saya jenis yang boleh dikira aktif dan bertenaga, saya boleh bekerja awal pagi masuk office masuk operation warehouse, kira stock dalam gudang berjam-jam, lepas kerja boleh lagi kerja part time buat business photography di luar. Dalam seminggu boleh dikira 1000km saya memandu, dan 130jam bekerja. Berlainan pula waktu awal saya mengandung, saya tidak mengalami morning sickness tapi bangun pagi rasa macam ada gajah belakang saya. Tuhan sajalah yang tahu betapa susahnya mahu bangun ketika itu. Waktu bekerja pun boleh terlelap tanpa sedar. Bila rasa teruk, saya google cara untuk ibu mengandung bertenaga. Pada masa itu rasanya Shaklee belum banyak sangat info, jadi saya sekilas pandang saja end up beli AnMum untuk bagi nutrisi yang secukupnya untuk si ibu dan bayi dalam perut. Akan tetapi, malas itu tidak pernah lari. Kawan saya suggest set hamil, sebelum dia explain set hamil tu, dalam kepala saya sudah ada fikiran macam ini, “nah, ini mau jual barang”, “mesti dia mau untung banyak ni”, “betulkah tidak apa yang dia cakap ni”. Itulah manusia, bila orang bercakap, dia sudah sedia jawapan, macam mana mau menerima bukan? Saya belum beli set yang dia cakap masa tu. Dia pun tidak juga paksa paksa saya beli. Sampai rumah, saya buat research. Tengok banyak testimoni yang bagus bagus. Saya start basic dulu masa tu, so saya approach balik order Vita Lea, Vita C dan B Complex. Pagi pertama saya makan, bangun tidak lagi rasa berat badan. Saya rasa sudah kembali! Cuma bila start jam3 petang rasa macam mau low bateri. Masuk 4 bulan setengah, saya terus ambil full set iaitu Vita Lea, Vita C, B Complex, Ostematrix, OmegaGuard dan ESP. Belum jadi ahli lagi. Sebelum pantang, saya tambah Zinc Complex sebab masa tu, Set Berpantang terdiri daripada┬áVita Lea, Vita C, B Complex, Ostematrix, Zinc dan ESP. Waktu menyusu bayi, air susu saya tidaklah meriah seperti sesetengah ibu tu. Down pun ada, tapi kawan saya yang jual Shaklee tu share tips tips untuk banyakkan air susu. Masa baby 2 bulan, makin banyak air susu. Saya cuba Alfalfa pula, masa ini saya terus join Shaklee sebab rugi bayar lebih sedangkan saya boleh jimat untuk beli extra vitamin. Genap 16 October 2013, jadilah saya salah seorang member Shaklee, bila sudah kenal Shaklee terjebak pula suka suka business. Ada orang beli, adalah, tiada orang beli, tiadalah. Kalau bukan sebab produk Shaklee ni berkesan. Memang keahlian pun tidak active sampai sekarang.

vitalizer-multivitaminmultimineral-20-6383) Shaklee Selamat

Lebih daripada 100,000 control tests dibuat setiap tahun. Dan bukan Shaklee sendiri yang mengiktiraf ramuan dalam setiap produk Shaklee, tapi third party verification. Memang puas hati, sebab kita mahu membantu orang lain untuk sihat.

Sebenarnya bukan 3 sebab sahaja kenapa saya pilih Shaklee, tapi dengan 3 sebab ini saja sudah cukup membuktikan menukar jenama boleh mengubah hidup anda.

Sudah join ahli? Jangan lupa Like dan Follow Facebook & Instagram DetoxBah

Jika berminat join ahli, terus whatsapp atau email.

Girllyen Marcie
Shaklee ID: 1069806
016.812.8716
detoxbah@gmail.com
Pengedar Bebas Shaklee
Sabah Sarawak

About Girllyen

Follow your passion, not your paycheck. Enjoy fairy tales, but make history by living in the reality. This is about my story on how I keep surviving in the real world. Cheers to another thousand years! Please be reminded that my blog content is written in English & Malay in casual way.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s